Над 30 сигнала за проблеми след снощните дъждове на територията на област

...
Над 30 сигнала за проблеми след снощните дъждове на територията на област
Коментари Харесай

Щети след снощния дъжд и в София, остава в сила бедственото положение в Етрополе

Над 30 сигнала за проблеми след снощните дъждове на територията на област София-град и Софийска област  са получени п рез миналата нощ, оповестяват от Министерство на вътрешните работи .

Сигналите са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи и инфраструктура, както и за паднали дървета и клони . Няма данни за застрашени или потърпевши хора. Към 8 часа ситуацията се възстановява и няма постъпили нови сигнали за катастрофи.

Софиийска област

Около 19 часа през вчерашния ден в региона на Етрополе се е развила стихия със обилни превалявания. Запушеното корито на река Малки Искър е провокирало наводняване в западната част на обитаемото място. Екипите на пожарната работа от Етрополе и Пирдоп са отводнили 14 адреса. Има данни, че отчасти е пропаднал стоманобетонен мост над реката.

София град

В оперативния център на Столичната пожарна тази нощ са получени близо 20 сигнала за наводнени изби, приземни гаражи и пътна инфраструктура . Съобщенията са най-вече за регионите на ж.к. " Младост 1 ", Младост 2 ", " Студентски град " и " Горубляне ". Към момента ситуацията се възстановява.

Област Монтана

Продължават работата на  " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  за справяне с следствията от наводнението в община Берковица. Екипите извършват отводнителни дейности и вземат участие в разчистването на пътната инфраструктура в региона и свалянето на равнището на бент. " Клисурица ". Възстановителните работи ще продължат и през днешния ден.

Припомняме, че през вчерашния ден вечерта и наложи да бъде оповестено отчасти бедствено състояние. В понеделник пък порои предизвикаха значителни, като в общините Берковица, Монтана и Георги Дамяново.
 Втори ден военнослужещи оказват помощ за възобновяване на Берковица след наводненията
Втори ден военнослужещи оказват помощ за възобновяване на Берковица след наводненията

Бедственото състояние продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР